Хотелски резервации

евтини хотели – хотели

Австралия – страната на вечното лято

Ако сте се решили на стъпката да предприемете екзотично пътешествие изборът на дестинации е голям, но има една, която се отличава от останалите поради факта, че съчетава в себе си редица уникални елементи. Това е страната-континент Австралия. Пътуването до там е по-дълго и малко по-скъпо от това до обичайните европейски дестинации, но пък изминатото разстояние определено ще си заслужава.

Австралия

Пътуване до края на света

Пътешествие като това, буквално до другия край на света, трябва да бъде добре планирано. Ако искате да тръгнете още този месец, най-удобните полети за Вас ще са тези предлагани от Turkish Airlines, но пък ако отложите пътуването за март или април може да се възползвате от билетите на Air Serbia, които са малко по-евтини. Във всички случаи, обаче е добре да запазите предварително хотели във всички градове, които планирате да посетите. Така ще си спестите притесненията и евентуалните проблеми, които може да възникнат, ако оставите този въпрос да бъде решаван на място.

Нещата, които правят Австралия уникална

Тъй като Австралия е изолирана и заобиколена от вода, това е дало възможност с течение на годините там за еволюират животински и растителни видове характерни единствено за нея. Уникалното съчетание на географските особености я превръща в място подходящо за посещение по всяко време на годината – зимата върховете на Голямата вододелна планина, която се простира чак до източна Австралия, се покриват със сняг и са подходящи за ски. Ако обаче искате да видите повече от изумителният животински свят в страната-континент трябва да посетите Тропическите гори, които се намират в малка част от североизточна Австралия, но пък са дом на интересни видове като птицечовка, дървесно кенгуру и австралийски кралски папагал – все животни, които няма къде другаде да откриете. И ако си мислите, че тропически гори и пустини не могат да съществуват на едно място, Австралия ще разбие този мит. Там има изключително много пустини. Всъщност почти цялата западна и централна част е заета от пустини – така че подгответе за пустинно сафари. И накрая, не забравяйте, че това е страната, в която имате най-голям избор на плажове – тя е заобиколена от Арафурско и Тиморско море на север, Индийския океан на юг, и Коралово и Тасманово море на изток.

5 неща, които да правите в Сидни

Австралия е една от най-урбанизираните страни в света и над 60% от нейното население е концентрарано около няколкото големи града. Затова неслучайно любима туристическа дестинация е най-големият град – Сидни. За да сме практични, ще ви предложим 5 неща,които направят престоя ви там по-интересен и пълноценен.

Първо, непременно посетете Сидни харбър бридж – най-популярната атракция в града. Ако искате да уловите най-красивата гледка, това може да се случи рано сутрин или по залез. Ако сте в Сидни, няма как да минете и без посещение на легендарната Опера. Третото задължително нещо, което да включите в списъка си е вечерна разходка по красивата крайбрежна улица на плажа Бонди. А ако сте любители на животните и желаете да видите цялата уникална фауна на Австралия, събрана на едно място, то посетете Зоопарка Таронго. Петата дестинация в списъка е задължителна за всеки турист. Това е Кулата на Сидни, най-високата сграда в града, от която може да видите най-големият австралийски град като на длан.

Кога да посетите Австралия?

Не се бавете много с отпътуването си, ако искате да хванете австрлийското лято. Сезоните там са точно обратно на тези в Европа, така че най-топлите месеци са от декември до март.Това значи, че в момента в Австралия туристическият сезон е в разгара си. Зимата там е от юни до август и именно това са най-ненатоварените туристически месеци. Тогава всички билети и хотелски резервации ще ви излязат доста по-изгодно.

Но и зимата в Австралия не може да се сравни с европейската. През най-студените месеци в градове като Куинсланд и Сидни средните температури са около 20 – 22 градуса, а в Мелбърн варират между 13 – 23 градуса. Лятото, обаче си е истинско лято и ако посетите Австралия сега, Сидни ще ви посрещне с максимални температури от близо 40 градуса. Ако не сте любители на горещините по-добре се насочете към Мелбърн, където термометърът сочи средно 25-33 градуса.

Независимо от това кой сезон ще изберете, обаче Австралия ви обещава едно незабравимо екзотично изживяване.

Comments are closed.

X