Хотелски резервации

евтини хотели – хотели

Прекрасната Мадейра

МадейраТолкова красота има на приказния остров Мадейра, колкото може би не сте и предполагали. По-голямата част от населението на острова е съсредоточено по бреговата част. Не е учудващо това, още повече, че почти всички снимки от острова са направени на фона на плажа и морето. Друга част на популярните снимки, показващи панорамите над острова и морето- са от градската църква. Скалите са може най-опияняващите за чужденците. Те изпадат в почит и вдъхновение пред уникалния феномен на природата на Мадейра и си представят как ли е било за първите заселници да видят тази опияняваща красота и да живеят на такова девствено красиво място.

Първото пристанище на острова

То се е наричало Камара Де Лос Лобос, което в превод означава нещо като стая на вълци. На това пристанище за първи път през далечната 1419 били посрещнати първите португалски откриватели от сънародниците си, които сред обичайните странствания из моретата в района за първи път се натъкнали на прелестната Мадейра.

Основаването на Фуншал

Столицата на острова носи името Фуншал. Нея ще зърнете кокетно да се гуши измежду стръмните склонове от вулканичен произход на огромния 6000 метров масив вулканичен планински връх, който е потопен под водата. На практика Мадейра представлява неговата планинска шапка, която се подава над повърхността със своите 1800 метра. Фуншал, подобно на Мадейра носи името си от растение, което изобилствало в района. В случая това е копър. А в самото начало, когато островът бил открит, португалските му заселници го кръстили на името на дърво, тъй като наоколо всичко било залесено и богато в дървета и зеленина. Столицата е основана през 1421 г. в интересен исторически отрязък. В тези десетилетия се случили всъщност едни от най-големите португалски мореплавателски открития. Малко по-късно, през 1508г. градът се оформя със статут на град, тъй като околността процъфтява и има много удобно географско разположение за търговски размени. За съжаление, обаче, привлича много бързо и погледите на пиратите. Затова и днес могат да бъдат видени наличие на някогашните 4 крепости на територията на града. Една от тях е сравнително добре запазена и се нарича Форт Сао Лоренсо. Тя е разположена точно в центъра на старото пристанище.

Санта Катарина

Това е чудесен парк, който може да посетите, докато се намирате в града. Тук наблизо се намират и първите древни постройки от миналото. Музеят по модерно изкуство пък помещава някои важни експонати, които може да видите на изложбата. От Мадейра Ви делят само евтини самолетни билети и няколко свободни дни за наслада на вулканичния остров.

Comments are closed.

X